Verjamem, da smo mask večinoma vsi siti. No, eni jih še zmeraj protestno odklanjajo. Pišem seveda o trenutno aktualnih maskah in ne o tistih, ki si jih več ali manj nadenemo vsak dan za okolico. Osebno jih imam poln kufer in še čez mi gledajo, sploh ko jih snamem in imam na ksihtu njihov pravi pravcati odtis. Verjemite mi, da jih prav z užitkom zabrišem v temu namenjeni koš. V teh zoprnih časih bi vam pa vseeno rada predstavila prednosti tega rekvizita. Morebiti bi vam znanje kdaj prišlo prav. Pustimo zdaj medicino in vse razloge za ali proti.

Maska je fajn stvar, če jeste in se vam hrana zatakne med zobe. Če masko nosite, nihče ne bo opazil visečega makarona na bradi, nihče ne bo videl peteršilja med zobmi, prav tako pa ne bo zavohal, če ste se tik pred tem najedli česna. Sploh, če upošteva hkrati varnostno razdaljo.

Briga vas, če vam iz nosu visi smrkelj ali se vam cedijo sline ob brhkem dekletu. Pod masko komot komu pokažete jezik pa tega ne bo opazil, če ne boste poleg tega zavijali z očmi.

Vadite, pizda vam materna!

Čas imate!

Glede na ekonomijo je pa tako: denarja nimate, ker itak ne morete delati. No, razen, če ste frizerka in po vogalih urejate frizure politikom. Naj mi tiste, ki niso deležne ugodnosti oprostijo, ker nimam nič proti njim. 

Oprostite, malo sem zašla.

Torej, šminke porabite manj, pudra tudi. Že res, da maskare malo več, no, ampak to bomo skompenzirale.

Jebe se vam za vse mozolje na spodnji strani ksihta! Itak vas noben ne vidi. Pod masko se ne vidijo niti manjkajoči zobje. Evo, maske smo uvedli par mesecev prepozno, ker se neimenovanemu politiku ne bi posmehovali, če bi jo nosil že takrat. Ups!

Iz ust vam ne smrdi. No, vsaj voha se ne in s tem ne mislim, da si ni treba umivati zob, da se ne bi narobe razumeli. Perite to, če jih po snetju mask nočete imeti na nočni omarici v kozarcu! Hvala, zobozdravnica. Zdaj, vsega smradu se vseeno ne da odstraniti z umivanjem zob. Aha… zdaj razumem, zakaj mask nekateri ne nosijo in politiki tukaj niso izjema. Ups!

In da ne dolgovezim, pod masko si lahko dovolite veliko več kot brez nje, pazite le, da vas oči ne bi izdale, ko khmmm khmmm komu khmmm khmmm omenjate bližnjo in daljno družino.

To je to!