V zadnjih dneh in po vsej tej sceni z zaščitno opremo človek resnično lahko postane rahlo zmeden. Ven greš lahko, pa ne, ne smeš ven, #ostanidoma… lahko, vendar samo v svoji občini.

Fak, no, pojdite ven z osebo, ki jo fukate doma! To lahko. A je razumljivo zdaj? Ne, ne smete z ljubico iz sosednje občine in ne, ne smete s froci iz sosednje države, čeprav so vaši! Kapiš?

Lahko greste na vrt pred bajto in ja, lahko izkopljete luknjo. Za truplo boste odgovarjali, ko se zadeve umirijo. Lahko greste sadit krompir, regrat, deteljo ali pač vrtnice. Če je to vaše posestvo. Ne, ne morete imeti piknika s sosedi na svojem dvorišču in ne, ne morete povaljati sosede na svojem skednju, niti na njivi.

Biciklirate lahko do službe in ne, ne morete se peljati na Bled na kremšnito. Imajo oni tam svojih peciklarjev dovolj, kremšnito pojejte pa doma.

Seveda lahko greste z podmladkom na zrak. Če vam uspe, jih lahko celo donirate. Nisem prepričana v to opcijo, upanje vseeno umre zadnje.

Ne, ne morete z vnuki na izlet. Če ste pozabili, to so otroci vaših otrok. Fino je, da jih imate radi, še raje jih boste imeli, če boste preživeli. In oni vas. Lahko jih slišite. In vidite, če imate doma pametnjakoviča. Telefon, da ne bo pomote.

Lahko greste tudi v trgovino. Trgovina ni prostor za zmenkarije, je prostor za nakupovanje, če že ni druge opcije. Trgovci niso tam zato, da z metrom hodijo za vami in merijo osebni prostor. Tam so sicer zaradi vas in ne zato, da vas kregajo, ker pozabite na vse takoj, ko ugledate znanca pri hladilniku.

Torej, če strnem: z ljudmi, s katerimi delite domači živalski vrt, lahko greste ven. Vse, kar je dalje od domačega hladilnika, odpade. Jasno? V štacuno lahko greste po futer, ostalo je itak vse zaprto. Na balkon, vrt, njivo… lahko greste v krogu družine. Po potrebi tudi sami. V primeru zlorabe boste na lastnem pogrebu sami. Prava figa, itak ne boste vedeli. Na šiht greste lahko. V primeru, da vas ustavi policija… ma, ej, tako zamaskiranim, bi vam bili še lopovi fouš.

Evo, kratko in jedrnato. A lahko zamenjam Kacina?

One thought on “S TISTIM, KI FUKAŠ DOMA, POJDI NA SPREHOD!

  1. Kacina lahko zamenjaš takoj, se ne bo poznalo pa še veliko več ljudi bi te poslušalo kot njega. Lea ti si carica. Samo do sosede skočim. Čao

Comments are closed.