Sestra v petkah - iWeb.si

Ljudje smo lahkoverna bitja, sploh takrat, ko nam teče voda v grlo. Sploh smo dovzetni za take in drugačne prevare, ko gre za eksistenčni problem, pa naj bo to stanovanjski kredit ali pa bolezensko stanje. Ne glede na to, da vsi vemo, da nič na tem svetu ni zastonj in ne glede na to, da zmeraj beremo drobni tisk, smo lahka tarča takoj, ko gre za lastni ali družinski obstoj. Takrat pozabimo na vse zavore v glavi in na ves drobni tisk, ki ga do vejice natančno preberemo, ko gre za čisto banalno zadevo. Samo, da kupimo Aspirin, pa bomo že napol umirali ob branju stranskih učinkov in presneto premislil ali ga bomo zaužili ali bi morda le kazalo nekoliko počakati.

Ko se nam poruši svet, ko imamo občutek, da nas je treščilo življenje s pestjo direktno na gobec, smo dovzetni pa za vse, samo, da bi preživeli. Ne gre obsojati ljudi, ki si z zadnjimi atomi moči in z zadnjim evrom, odtrganim od ust, poskusijo pomagati na vse možne načine. Ljudje smo konec koncev borci do zadnje bitke. V bitki za življenje človek naredi marsikaj, kar bi sicer v drugačnih razmerah obsojal. 

Spomnim se, da so ljudje pili nafto. Ja, resnično so pili zgolj nafto, misleč, da jih bo pozdravila. Ne sprašujte me, na kak način, vendar so to počeli. Nekaj časa so uživali brokuli v tabletkah, pa marelične peške, potem spet jabolčne. Jedli kitajske gobe, pili urin, se šli Breussove diete… Preverjeno vam povem, da nobena reč ni delovala. Raka ne izstradaš, izstradal zgolj telo in izgubiš bitko že vnaprej, ker kahetičnega človeka, žal, ne moreš zdraviti, ker bi ga ubil namesto pozdravil. 

Iz izkušenj vam povem, da tudi tiste drage tabletke, ki jih je treba pojesti na kile, ne pomagajo. Spremljajoč mlado mamico, ki je hodila k alternativcu čez mejo in odklonila zdravljenje, ko je bilo še možno, ker ji je model povedal, da se telo čisti, medtem, ko je vidno hirala, so mi šle kocine pokonci. Ob tem, da je umirajoči mladenki obljubljal, da bo drugo leto popolnoma zdrava, bi se človek najraje razjokal. 

Spomnim se gospoda, ki se je zdravil z Breussovo dieto. Kost in koža od človeka. Niti krvi mu ni bilo mogoče vzeti… Spomnim se… Ah, preveč ljudi se spomnim iz zgolj znanega konca: pokopani ljudje, užaloščeni svojci in polni računi zdravilcev.

In zdaj je moderna smola. Da pa se razumemo, smola omili občutek slabosti, omili depresijo in konec koncev tudi povrne apetit, ni pa to zdravilo, ki bi pozdravilo raka in ni univerzalni dodatek pri zdravljenju te bolezni, ker ga vsi bolniki pač ne potrebujejo.

Torej, da zaključim današnji blog. Skrajno nesprejemljivo je, da zaslužkarji izkoriščajo na smrt bolne in skrajno moralno zavrženo se mi zdi obljubljanje ozdravitve, ki zagotavlja v primatu le bogatenje in manipuliranje z bolnimi ljudmi. In ker zemlja potegne vse ven, nimajo ljudje niti možnosti za reklamacijo. 

Ne bom vam solila pameti, le napisala sem vam to, s čimer se srečujem skoraj dnevno. Vi, dragi moji, pa po pameti.