Končno! Po dveh mesecih se dogovoriš s kolegico v penziji za čevape! Ne vem, kaj sem bolj nestrpno čakala: čevape, čvek s kolegico ali to, da lahko grem jest ven. Priznam, komaj sem čakala vse troje in konec službe. Kot po navadi, je po koncu dela le prišel konec z zamudo.

Torej, dobimo se tako me tri z rahlo zamudo. Da ne delam reklame, ker za njo nisem plačana (evo, učim se ekonomije), naj samo pokorno priznam, da sem se lepo najedla, odprla pivo tako, kot šampanjec in se razlezla na stolu. Čvek je po dveh mesecih sedel kot ata na mamo.

Saj podrobnosti vas ne rabijo zanimati, postalo je pa očitno, da se lokal zapira, ko so gostje, malo po malo, začeli zapuščati lokal, me pa še toliko za povedati ena drugi! Nihče nam ni rekel nič, računal tudi ne, le stole je začela gospa pospravljati.

V svoj zagovor naj povem, da sem prejšnji dan dobila nova očala. In po napornem dnevu sem jih odložila. Zunaj jedla tudi nisem že celo večnost, beri par mesecev. In ruknem tako kolegico, da pogleda, do kdaj imajo odprto.
– Do šestih.
– In koliko je ura?
– Sedem.
U, jebela! Prosimo za račun in se opravičimo, posiljujem kolegico s tem, da požre še tisto pivo, ki ji je ostalo… da se gremo na klopco zmenit še vse tisto, za kar nam je zmanjkalo časa. Pomagam zložiti še stole in nas odklenem ven. Ja, Nataša, spet so nas zaklenili V lokal! Pobrisati tal nam ni bilo treba.

Ko omenim, da bi lahko šle v drugi lokal, ker sem lačna, kolegica pogleda z belim. Ja, no, šele prvi obrok v dnevu sem imela in če me spomin ne vara, so v dnevu potrebni vsaj trije glavni in dve malici. Torej, zaostajam. Interesa ni bilo, bil je pa za čvek.

Zajaham tako količek in se zadržim na njem še… ma ne bomo o časovnih okvirih, ki si jih postavljamo sami. Skratka, nikoli se mi še ni zgodilo, da bi me natakarica pozdravila, mi pomahala in mi zaželela prijetne urice še naprej. Očitno smo ji bile všeč, ker smo se nemoteno nasmejale do solz pa čeprav na suho.

Nismo se zmenile vsega! Ne vem, kaj je bil razlog, čeprav sem se trudila zelo na hitro govoriti. Morda pridemo drugič do konca, čeprav ne verjamem. Ti čveki se bodo zavlekli, če jaz dobro vem. In tako pašejoooooo!