Vem, da ste nekateri pogrešali kak zapis in ugibali, če me ni korona pobrala. Oh, kje pa srčki, grom v koprivo ne gre! In bolj je stara, bolj je žilava. Mislim kopriva. Vsaj tako pravijo.

Zdaj, starost je itak relativna stvar. Nekdo se počuti starega že kmalu po dvajsetem, nekdo drug pa se ne počuti starega niti po sedemdesetem. Pravijo, da je vse v glavi. Dodajam, da tudi v kosteh. Pa pustimo tisto o celem premoženju, ki da dobimo z leti. Mislim na srebro v laseh, zlato v zobeh ipd.

Pravijo tudi, da če te zjutraj nič ne boli, preveri, če si sploh še živ. Priznam, še zmeraj testiram vsako jutro: če padem iz postelje, me še zmeraj zaboli. 

V nekem trenutku pa se je roka odločila, da bi me bolela. Hecno, obe sta isto stari, se je pa desnica odločila, da je starejša. V izogib diskriminaciji, se je čez par dni oglasila še levica. O rokah pišem, da ne bo pomote!

Dokler boli, ni panike. Ko ima pa človek zjutraj problem s skodelico kave, ko ga zaboli vsak gib pri srečanju z miško in ko ima težave z držanjem mobilca v roki, če o knjigi niti ne bi, nastane problem! Bemu mast, pa ne prekopavam njive, gromska strela! Čas je za akcijo. 

Ne glede na to, da imam okoli sebe zdravnike, k zdravniku pa ne grem! Ni tako hudo, je pa konstantno. Guglala res nisem, sem si pa sama postavila diagnozo. Res, da nimam vseh simptomov za karpalni kanal, bo pa to sigurno to. Ogromno ljudi ima te probleme in zagotovo nisem izjema.

Grem kupit bandaže. Gratis dobim še nasvet.

Ljudje moji, pa jaz ponoči ne spim, jaz garam, se samopretepam in si zvijam roke! Vem, sem ugotovila, ko sem si pred spanjem namestila bandaže. Najprej je bil problem sploh zaspati, ker nisem imela kam dati rok. Če jih podnevi ne bi rabila, bi bilo to ponoči kar za odstraniti! To pika, to grebe pa še trdo je! Prvo jutro sem se zbudila taka, kot da bi spala med vrtnicami: nenaspana in podrajsana po ksihtu. Drugo noč sem imela občutek, da imam nadete boksarske rokavice in da bom sama sebe na gobec, ko se bom premaknila. Tretjo noč sem ugotovila, da prav sede, če da človek kovino na kovino. Verjetno bi bilo najbolj prav, če bi kupila še magnet. Ni čudno, da je popoldanski dremež sproščujoč, ko pa vso noč garam in se zbujam! Popoldne se vsaj naspim kot človek!

Vam povem, da sem vsako noč razmišljala o srednjeveških mučilnih napravah in se čudila, kako da niso bandaže nikjer omenjene.

Potem pa so me le nagovorili, da grem slikat zapestje.

Pička, stara si! Hudo artrozo imaš! Zdaj, s kuhalnico nimam težav, imam pa težave z miško, mobilcem, knjigo in svinčnikom. Še dobro, da ta zapis tipkam…