Sestra v petkah - iWeb.si

Torej tako, pride čas, ko je treba obiskati zobozdravnika. Ne bi o tem, da te boli glava že zaradi tistega zvoka, o ceni pa bolje, da sploh ne razmišljam, ker bi priklicala migreno.

Ker so v planu težja gradbena dela, arheološki pristop in posledično hrana na žlico, si omisliš dodatek visoke doze vitaminov in mineralov že preventivno ter si priskrbiš še dodatno prehransko dopolnilo za medicinske potrebe. Pa antibiotik, če te kaj preseneti.Evo, vse maš. Pripravljen v nulo. 

Preživiš vse tisto vrtanje, puljenje, rezanje, žganje, šivanje… pravzaprav imaš čisto spremenjen zobni odtis. Celi se krasno, ti navdušen, zobozdravnica tudi. Samo še pikica na i pa bo nasmeh popoln.

In potem se zgodi. Ko se zbudiš, opaziš, da se ti cedijo sline po vzglavniku. Orka motorka, da te to spomni na one starostnike v DSOjih, ki jim cedi slina po bradi pa še opazijo ne. 

Greš preverit v kopalnico in te skoraj infarkt! Žnabl je tako otečen, da bi ti ga zavidala vsaka porno igralka! Preveriš in ne opaziš nič. Malo težje res požiraš, ne gre pa za alergijo, bolj posledico glivične okužbe zaradi antibiotika, ki si ga jemal par dni prej zaradi ognojene dlesni. 

Prideš v službo in očaraš sodelavce. V znak hvaležnosti ti poklonijo pikico. Otekli žnabl pridobiva prejšnjo dimenzijo. S snemanjem porničev, da poplačaš zobarja, torej ne bo nič. Če te je prej zategovalo, te začenja zdaj boleti, pa govoriš tudi težje, čeprav je iz žnabla ratala zgornja ustnica. Malo prečekiraš ti to in opaziš pikice na notranji strani zgornje ustnice. Fajn. Poleg glivic še herpes. 

Prednost tega, da delaš v ambulanti je, da imaš zmeraj kakšnega zdravnika ob sebi. No, bolje kot, da se obrneš na kirurga, je vseeno, da poiščeš internista. Dobiš kompletno obravnavo, eRecept in priporočilo, da bi bilo pametno biti na bolniški. Fajn, da me občasno vidi še izbrana zdravnica.

Zdaj pa pozor! Izpirati in grgrati moraš večkrat dnevno z petimi različnimi ustnimi vodicami (da ne delam reklame). Analgetik dva krat dnevno plus po potrebi. Vitamini naprej, prehransko dopolnilo dva krat na dan, Valtrex dva tisoč mg na dvanajst ur pa veliko piti. Pazi zdaj: oralni gel tri do štiri krat na dan pa štiri ure nič per os. Drugi peroralni gel vsaj trikrat in dve uri nič po grlu. Vmes bi bilo treba še jesti… V matematiki res ne briljiram, se mi pa vseeno zdi, da mi par uric na dan umanjka za načrtno zdravljenje gofljične okužbe. 

Ker sem velika punca, ne jamram, delam načrt in vmes grgram. 

Pa čuvajte svoje zdravje in zobe, dokler jih imate!