Letošnje poletje je tako, malo posebno. Najprej ti v vodo pade plan A, potem narediš plan B, na koncu, tik pred zdajci, se odločiš pa za plan C. B je še zmeraj v igri, da ne bo pomote. Kriv je pa virus in pa tisti prvi Kitajec. Mar bi si jabolko omislil za kosilo in ne napol kuhanega netopirja! Pa pustimo hec.

Vse lepo in prav. Moja dopustniška destinacija spada med zelene. Lahko si oddahnem. Kaj, pa če… jebela, da ne smem zboleti ravno pred dopustom! Bo pa treba v nabavo. Tako je, če peljete s sabo mamo, ki je v rizični skupini in psa, ki sicer ni v rizični skupini, vseeno je treba poskrbeti pa tudi zanj. Da ne bo fasal klopov pa da ga ne zagrabi driska, ker veterinarja pa ne bom iskala po tujini! Drisko je pa tudi malo težje pobirati v vrečko. Niti nimam namena prati pločnika. Torej, stara, poberi se v štacuno in upaj, da ti kdo ne kihne za vrat!

Pa grem. Zunaj vroče kot v peklu, jaz v lepi mahedravi poletni oblekici. Prava dama s sončnimi očali, parfumom za vratom in masko v stilu v pasjo trgovino. Da najprej opravim s tem. NAPAKA!!! Pustimo to, da sem našla vse tisto, kar sem iskala, svojemu kužku sem kupila tudi prigrizke, da ga občasno nagradim. Moj, moj kuži.

In potem grem po kozmetične pripravke. Da ne delam ravno reklame za štacuno, naj vam samo napišem, da sem našla tudi to.

Stojim vam jaz tako na blagajni, ko zavoham… bemu sonce, da smrdim po ribah! Kaj ribah, crknjenih ribah! Malo mi je nerodno, no, podihal za vrat mi pa ni nihče, je preveč smrdelo okoli mene! Jebemti kužija in njegove priboljške in pravice! Smrdi kot v predelovalnici ribjih odpadkov! In jaz v sredini smradu!

Grem tako domov in razmišljam: srčki, umivajte si roke, oblačila menjajte pa enkrat tedensko, če se potite bolj, če se potite pa manj, lahko menjate oblačila enkrat na začetku poletja, morda enkrat vmes in na koncu sezone. Dišali res ne boste, imeli boste pa varnostno razdaljo vseh, ki so malo bolj občutljivi v vohalni aparat. Ljudje vam ne bodo dihali v hrbet, skoraj sem prepričana, da bo ušel tudi virus. Zase razmišljam, če ne bi bilo smotrno zatlačiti v modrc kar na pol razpadle ribe; poveča prsni obseg in odganja preblizu stoječi folk. Kaj pravite? Prava rešitev, a?

Kakor koli že, pazite nase in na vam ljube in imejte se lepo.