NJENA ZGODBA

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Ves dan že razmišljam o tem, če bi napisala ta blog ali ne. Celo kolegico je zaskrbelo, ko je slišala za tvit. Res me je razkačilo sinoči.
Pa da začnem. Oprosti mi M. ampak moram.

Če izpustim podrobnosti, ker tudi mene ne zanimajo, gre zgodba tako, da je izgubila moža. Čez nekaj časa se je začelo. Verjetno veste, kako to gre, ko je mlada ženska naenkrat vdova, z hčerko in osamljena. Ne vem in, če sem odkrita, nikoli nisem bezala v to, spoznala je, recimo mu P. V dobro mu je šteti, da naju je spoznal. Sama sem ga spoznala v živo takrat, ko me je prosil za pomoč.Zmeraj pravim, da si tviteraši pomagamo, če se da. Prognoza ni bila dobra, čudeži se pa včasih le dogajajo. Oprosti mi M.

In potem se je začelo. Ne vem, kje je model dobil fotko nje po deseturni operaciji na intenzivnem oddelku, ker je niti sama nisem šla obiskat kljub temu, da je ležala dva nadstropja nad mano in po informacijah iz prvih ust. Človek mora počivati po takih operacijah. Fotka se je pojavila na Facebooku. Ker ga nimam, sem zvedela čez čas. Kakšen moron moraš biti, da objaviš fotko osebe, ki jo imaš kao rad, priključeno na različne cevke, z različnimi katetri in vso zadeto od zdravil?! Kakšen idiot, oprostite izrazu, moraš biti, da pošiljaš sporočila osebi na intenzivki in ji v sporočilih groziš, da boš naredil samomor?! Osebi, ki jo imaš rad in za katero veš, da se bori za življenje?! Za nič drugega, kot za lastno golo preživetje?! 

Po odhodu iz bolnišnice ji razbiješ avto, ko ga najbolj potrebuje?! Zrežiraš samomor, ko je še policistom, ki pridejo na kraj, recimo temu nesreča, jasno, da gre za odlično zrežiran samomor, ki to ni. In ona hodi na zdravljenje. Bruha, serje, se komaj vleče. Vmes pokoplje očeta, ki je umrl zaradi iste diagnoze. Nadleguješ jo naprej, dokler ne zamenja telefonske številke in še par drugih reči, po nasvetu policije.

Štiri jebena leta se poleg bolezni, zdravljenja in stranskimi učinki bori še s tabo! Vem, da bereš tudi ti, P. Kak človek sploh si, da ponarediš parto z njeno sliko in podatki?! Kak pofukani psihopat si, ko pokopavaš M. medtem, ko z zadnjimi mukami preživlja tiste dni, ki so ji še ostali?! Za tistih par sto evrov avansa?! Žal mi je, da te ni kolega treščil takrat na gobec, ko te je zabrisal iz intenzive! 

Vem, da po svetu taca veliko nepregledanih ljudi, se mi je pa celo model pohvalil, kako mu je psihiater povedal, da je inteligenten. V to ne dvomim, dvomim pa v to, da je taka pošast lahko tudi človek z vsemi pravicami. 

Resnično sem jezna, razočarana in še kaj. Opozarjam pa ljudi, predvsem tiste, ki so tako ali drugače prizadeti, da ne nasedajo pravljicam. Model zgleda urejen, zna saditi rožice, ko ga ljudje razkrijejo, znajo biti pa že brez lepe vsotice denarja kljub temu, da ima vikend, pa jadrnico pa oh in sploh stvari. Sofisticiran klošar je, če vprašate mene, predvsem pa psihopat, ki mu je mar izključno in zgolj za sebe.

Tako, napisala sem, vi pa pazite nase.


P. S. : M., rada te imam.
 

REPLY:

 

  


 

 

SestraVpetkah.si
is mobile friendly
 

2015 © iWeb   I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers