KOCKICE. ZA GOJZARJE

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Že nekaj časa nisem pisala bloga. Skoraj me je malo sram. No, ne ravno, samo hecam vas.

Pošteno povedano, imamo ženske prednost. Obujemo lahko pravzaprav vse. Lahko se potikamo naokoli v natikačih, v supergah, bulerjih ali pa celo v petkah. Pravijo, da je dobro, da dnevno menjamo debelino podplata in višino pete. Definitivno pa to pripomore, da takrat, ko je nekako pričakovano, znamo hoditi v visokih petkah. Vsaj na kratke razdalje.

Že če vzamem za primer svojo hčer, mi je jasno, da nekdo, ki je večinoma v supergah, lovi ravnotežje, ko se želi elegantno opraviti. Če pošteno povem, je skoraj bolje, če bi ostala pri nizkih petah, ker boleče že zgleda, ko se zvija in krivi, fanta uporablja pa že skoraj namesto berglje. Od dogodka bi sigurno imela več, ko ne bi bilo potrebno paziti, da si ne poškoduje gležnja, izpahne kolka ali celo ne rani fanta. Ostali v bližini niso v nevarnosti.

Sama hodim v visokih petah že več kot četrt stoletja, verjemite pa mi, da preklinjam skoraj vedno, ko je treba priti od točke A do točke B. Ni problem v višini in debelini petk, problem so pločniki! Ene hodimo tudi peš. Predstavljajte si nagnjem pločnik, polno šodra po njem in še luknje, ki ti mežikajo. Včasih se počutim kot gazela z izpahnjenim kolkom. Saj sploh ne moreš hoditi lepo, ko moraš buljiti v tla, da si ne zlomiš petke, gležnja ali celo, da ne pristaneš na nosu! Odtoki so poglavje zase. Tam ne ostaneš samo brez napetnika ali petke, kje, ostaneš lahko celo brez pantofla! Ne sprašujte me, kako vem.

Včasih ženska skoči v visoke petke, ker se ji tako hoče. In v jebenem mestu nabaše na šoder! Dobro je rekel meni čevljar, da niso te petke za Ljubljano. Dvakrat do službe pa k čevljarju. Vajo parkrat ponoviš, potem itak ostaneš tudi brez podplatov, ne le brez napetnikov. Evo, po letališču komot hodim, samo, k*** ko nimam kam leteti. 

Kockice. Te so izum Rimljanov. Ja, samo takrat so hodili v sandalih, ne z visokimi petami, bemu arhitekta! Itak, da je večina descev, ker, če bi načrte prenov delale ženske, bi jim sigurno kapnilo, da pa te pofukane kockice niso za v mesto! Ostaneš brez napetnika, švapl se ti lahko sezuje, pa še kot prasec prideš domov, ker se v razpokah nabira voda, ki te popljuska do sredine riti! Kaj pa, če hočem v center lepo urejena, ha?! Ne morem po prstkih hoditi čez pol mesta!

Najbolje je poleti; sezuješ tisto, kar si obul, in hodiš kot car bos. 

Kaj hudiča je narobe z ravnimi pločniki? Morebiti so dolgočasni pa ves tisti smeh okoli hodečih odpade, ko nekdo zaplava po zraku, ha? Jaz pa samo ne bi ploščic pa šodra pa ravne bi. Tako veliko in tako malo.

Tako, napisala sem. In odpujsala bom na kavč.
 

REPLY:

 

  


 

 

SestraVpetkah.si
is mobile friendly
 

2015 © iWeb   I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers