TI IN ONI

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Ljudje smo različni. Delim nas v dve skupini. Na te, ki me z nečim pritegnejo in na one druge, ki me ne. S prvo skupino sem v takih in drugačnih stikih, z drugo pač ne po svoji izbiri tudi. V prvi skupini se najdem in uživam, druga me enostavno ne gane, toleriramo pa nekako se. Saj ne gre za sovraštvo. Daleč od tega. Enostavno te ljudje ne pritegnejo, ker te ne zanimajo njihove zgodbe, se ne najdeš v njihovi družbi in to je preprosto to.

Za sovraštvo ima človek nekakšno podlago. Morda imaginarno, pa vendarle. Ne gojim teh čustev. Preprosto sem prelena, da bi se utrujala z nepomembnimi stvarmi. Tako pač je in gremo dalje. Definitivno je lepše živeti, če ne utrujaš svojega možgana z nespremenljivkami.

Že res, da znam biti impulzivna, se pa ne ukvarjam z zamerami. Izsesajo ti vso energijo, pa tako in tako je imam premalo glede na corpus delicti, ki s posteljo vred tehta 60 kg. Če odštejem seveda karakter. Če bi odrezali jezik, bi bila na porodni teži, kot je pred časom pripomnila kolegica.

Ravno jezik zna včasih biti nekoliko prehiter organ a kaj, ko sem ugotovila, da je bolje izpljuniti tisto, kar te žuli in iti naprej. Tako se naj oni ukvarjajo s tem, če jih moti in oni naj se sprašujejo o vzrokih in posledicah. Moj črnogorski karakter se upira pretiranemu poglabljanju v dogodke, ki so passe.

Joj, spet sem naložila! Pa sem si tako sveto obljubila, da ne bom. Ti in oni bodo razumeli. Pa brez zamere, tudi če ste oni, tem se pa iskreno opravičujem. 

 

 

REPLY:

 

  


 

 

SestraVpetkah.si
is mobile friendly
 

2015 © iWeb   I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers