TAKŠNE IN DRUGAČNE PIKE

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Včasih se človek vpraša, če ima nekdo vse pike v glavi. Da se meni ne bi bilo potrebno dokazovati, jih imam kar na plašču. Pomaga. Vsaj videti je, da jih imaš. Že res da zgledaš kot dalmatinec, ki ga pogledaš z druge strani, pa vendar imaš pike. Vsaj na sebi, če že na podstrešju vlada primanjkljaj. Priznam, počutim se bolje z njimi, pa čeprav samo na plašču.

Se pa človek resno vpraša, če so se pri komu pike izgubile, namerno zapustile posameznika ali kar zbežale od subjekta. Verjetno so pri določenih posameznikih kar sprint usekale. Vsaj videti je nekako tako.

Zdravorazumsko naj bi jih dobili z rojstvom, samo kaj, ko se sčasoma rahlo obrabijo, celo zameglijo, obupajo ali se šlepajo. Sprašujem se tudi, če so razgradljive, oziroma, če se njihovo število z leti reducira. Saj ne, da mi matematika hudo leži, le šteti do sto je potrebno znati. No, če pogledaš posameznike, je potrebno včasih znati šteti le do deset, pa še to število je vprašljivo.

Namesto pik nekateri omenjajo ovce. Že res, da jih je lažje striči, šteti pa nikakor ne, sploh, če niso pri miru. Ovce mislim. Striženje je gratis, število objektov pa ponavadi ostane isto. Razen, če nekatere pobezljajo. Pri ovcah namreč nikoli ne veš.

Govora je lahko tudi o podstrešju, le da se tega ne šteje. Pravijo, da imaš pospravljeno. Ali pač nimaš. Zopet je odvisno od posameznika. Krucinal, kako zmedo znamo narediti! Če zmešamo pike,ovce in podstrešje se sploh ne čudim, če imamo pravi direndaj in ne čudim se, da smo rahlo zmedeni. No, nekateri malo bolj, drugi nekoliko manj. Odvisno je od rednega vzdrževanja. Zapuščeno podstrešje ni boleče. Vsaj za posameznika ne, okolice pa itak nihče ne vpraša.

Ne dvomim, da imate vse pike, niti ne, da imate vse ovce pod kontrolo. Prav tako pa verjamem, da imate pospravljeno podstrešje. Torej želim, da imamo vse pod kontrolo.

Pa lepo bodite s pikami ali pa brez.

 

 

REPLY:

 

  


 

 

SestraVpetkah.si
is mobile friendly
 

2015 © iWeb   I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers