SLAČENJE, OBLAČENJE ALI PREOBLAČENJE

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Ker mi gre dnevno politična tematika zadnje čase rahlo na jetra, se bom raje posvetila problemu, ki ga občutim vsakodnevno in z vsakim letom bolj izrazito. 

Da sem rahlo motena, mi je itak jasno, zgleda pa, da ne dovolj, da bi mi izdali prepotrebno potrdilo. Ne vem, kako bi opisala to, kar počnem. Morda je obsesija, se mi pa vendarle dozdeva, da gre zgolj za potrebo.

Slačim se in to kar naprej! In oblačim, seveda. Doma začnem že zjutraj. Komaj se spotaknem iz pižame, če ne zgrmim, ko se zapletem vanjo, se mimogrede stuširam, ko si hočem umiti obraz in padem v tisto, kar se mi v kopalnici prvo zaplete pod noge ter peljem psa na jutranjo potrebo. Dobro, da ona ve, kam mora, ker brez kave v tazadnji komaj odklenem vrata. Na srečo so njene jutranje potrebe sila kratke, ker je zaspanka. Verjetno po lastnici. 

Potem je treba zlesti v nekaj bolj kulturnega in odkrevsati do službe. Če se vsi kandelabri umaknejo, potrebujem ravno dvajset minut do tja. Pa se je spet potrebno sleči in obleči uniformo. Ok, to gre mimogrede, ker vajo dela mojster. Le prostora rabim dovolj okoli sebe v izogib modricam na sebi in okoliških trpinih.

Po oddelanem dnevu spet garderoba in preoblačenje. Glede na prostor, ki ga potrebujem okoli sebe, se mi umaknejo še čistilke. Dobro, ker imam včasih občutek, da mi bodo v kratkem še z metlo postregli, če jih že zadržujem pri delu.

Samo ubogih dvajset minut hoje in se je treba spet sleči. Vsaj spodnji del garderobe in čevlje. Saj ne, da imam kaj proti igranju z žogico s psom v petkah, le ljudje nekoliko čudno obračajo z očmi in se mi včasih zazdi, da bi potrebovali zdravnika, če že ne nujne pomoči..

Ker mimogrede mine kakšna urica ali več, ko je lepo vreme, je skoraj že večer, ko se vrneš in... zopet slačiš! Tokrat je potrebno prezračiti trenirko. Saj vam je jasno, da se slečeš še dvakrat, ker mora pes zvečer še enkrat prebrati rumene novičke, ne? Pa v trenerki se tudi ne hodi spat, mar ne?

Če je treba še kam drugam, pride vmes še kakšno slačenje. In oblačenje, packi!

In tako dan za dnem. Slači, oblači, sezuj, obuj. No, verjetno se vam svita, kako zgledajo kovčki, ko grem na dopust. Najbolje bi bilo kar omaro vzeti s sabo, ker nikoli ne veš, kakšno vreme bo, kako se boš počutil, greš na plažo ali na večerjo, pa na izlet... Obutev je sestavni del garderobe. Torej je treba poskrbeti, da se ujema. Saj si verjetno ne predstavljate natikačev in lepe toalete ali kopalk in sandalčkov z 8+?

Tako hudo sem si zakomplicirala življenje, da si včasih želim, da bi bila moški. Nase vržeš tisto, kar prvo pade iz omare in že si pripravljen na 24/7 vseh 365 dni v letu. Ups! Letos 366 dni. No, vsake štiri mesece nekoliko spremeniš vremenu primeren stil. Mala malca! Pa še žena te prepozna med množico ljudi ob vsakem času.

Vam povem, da bi imel FBI kar težave z mano, če bi me iskal. Še kolegica je prej prepoznala psa kot mene! Garderoba mi pa itak napoveduje odcepitev. Pa se pejt.

Upam, da nimate podobnih težav, če jih pa morebiti le imate, veste, kako se počutim.

Pa prijeten večer vam želim, ker se moram spet sleči.

 

 

REPLY:

 

  


 

 

SestraVpetkah.si
is mobile friendly
 

2015 © iWeb   I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers