SAMO EN NASMEH

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

V času prenasičenim s tempom življenja, dnevnimi obveznostmi, slabimi novicami, se skorajda nimamo časa ustaviti, kaj šele, da bi se zazrli vase in pomislili na to, kako lahko je pravzaprav nekomu polepšati dan.

Začnemo lahko kar z jutranjim pozdravom, ki mu dodamo nasmešek. Pozdravljenemu boste polepšali začetek dneva, sebi pa pravzaprav tudi, ker ga boste sigurno deležni tudi sami. Pustimo tiste posameznike, ki jih je mama sicer naučila pozdravljati a so zjutraj jezni nase, popoldne pa na ves svet.

Nasmeh nas pravzaprav nič ne stane,. Poklonimo ga lahko vsakomur in verjemite, da boste vsaj enega dnevno deležni tudi sami. Ni lepšega kot začeti dan z nasmehom, Potem gre vse samo še navzgor. 

Poklonite bolnemu nasmešek in imeli boste prijatelja za vse življenje. Veste, prijatelje spoznaš v nesreči in včasih je potrebno tako malo, da nekoga osrečimo. Tako malo  za nekoga a hkrati nekomu tako veliko pomeni.

So trenutki, ko smo ljudje utrujeni, naveličani. Pa ti pride mimo nekdo, neznanec pravzaprav, spregovori par besed in se nasmehne. Vam povem, da vas mine vsa utrujenost. Če se poleg tega še pošali, gre za  čisto dodano vrednost.

Obstajajo tudi trenutki, ko ste zamišljeni, pa vas ravno takrat prestraši kak nepričakovan zvok, dogodek ipd. Podzavestno se odzovete, morda poskočite in opazite nehotene opazovalce. Najlažje se znebite občutka nelagodja... z nasmeškom, seveda. Verjemite, da se bodo nasmehnile tudi priče dogodka. Zna se zgoditi, da boste celo poklepetali in se nasmejali pripetljaju. Zna biti prav zanimivo le prepustiti se je treba toku in biti priljuden.

Morda bi se lahko nasmehnili starejšemu gospodu, ki čaka na prehodu za pešce. Ali pa priletni gospe z polnimi rokami rož, ko gre iz tržnice. Ali pa punčki, ki vas zvedavo opazuje. Delavcu, ki se na poletni vročini trudi opraviti naloženo mu delo. Zobni asistentki, ko vas pokliče v ordinacijo ali pa veterinarju, ki se trudi vašemu  hišnemu ljubljenčku pomagati. Sodelavcu, s katerim sodelujete ali zgolj mimoidočemu,ki se mu mudi...

Nasmeh nas nič ne stane, polepša pa dan prav vsakemu od nas. S prikupnim nasmehom boste pričarali tudi iskrice v očeh in ni lepšega kot pogled na nasmejan obraz, ko sije nasmeh tudi iz oči. Poskusite, ne bo vam žal!

Pa vesel in nasmejan vikend vam želim!

REPLY:

 

  


 

 

SestraVpetkah.si
is mobile friendly
 

2015 © iWeb   I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers