PREPROSTO ŠTOR

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

O tem, da se največ nesreč zgodi doma, pri meni je odstotek najvišji zjutraj, sem že pisala. O tem, da se na potovanju vsaj nekoliko zapletem, tudi. Se pa posrečenim trenutkom skoraj ni mogoče izogniti. Sploh, če imaš psa, si veliko zunaj, veliko med ljudmi in, če si štor po mantri, se ti dogaja.

Saj ste že kdaj vrgli frisbi psu, a ne? Morda je pristal na drevesu. Morda ste ga vrgli nekoliko previsoko, da bi ga spravili dol ali pa je drevo predebelo, da bi ga lahko nekoliko pretresli. Drevo, ne psa! Ker imate v rokah fleksi, je logično, da zabrišete še njega v krošnjo, pričakujoč, da boste z njim zadeli frisbi in spravili dol oba. Ideja ni najboljša, ker se zna zgoditi, da ga boste vrgli gor tako natančno, da ne bo ostal le zgoraj, temveč se bo zapletel še med veje. 

In potem stojita pod drevesom oba: vi in pes in pogledujeta gor in pričakujeta čudež, ki bi morda pripomogel, da bi oba padla dol. Vam povem, da v takih primerih sila gravitacije ne deluje. Nikoli.

Razmišljate, kako bi se lotili zadrege, ker pes brez povodca pač ne more iti domov. Prečkati morate namreč dvopasovnico pa še ob cesti je treba hoditi. Že res, da pes obvlada hojo po mestu in pločniku (včasih bolje, kot vi), ni pa za pozabiti na listke, ki jih znajo napisati naši čuvaji reda in miru. 

Na srečo sta dve veji nizko in hitro se poženete gor. Žal ste pozabili, da niste plezali že več kot trideset let. Roke nočejo sodelovati, noge pa mahedrajo nad travo, frisbi in fleksi pa še kar vztrajata zgoraj... Niti ptič noče sesti na drevo, da bi ga stresel! Odnehate in ponovite z pogledovanjem navzgor. Pogledovanju navzgor se pridruži tudi pes. Čudeža pa še kar ni.

Ni druge, kot, da se oprimete spodnjih vej, se z nogami fino uprete ob deblo in se zvijate dovolj močno, da nekoliko zatresete drevo. Ravno dovolj, da padeta dol oba: frisbi in fleksi. Vi visite še zmeraj na drevesu, ker ste se zataknili za hlače. Sredi popoldneva. V parku. 

Odahnete si, ker vam je uspelo in se obrnete, ter imate kaj videti! Nekoliko ljudem s hišnimi prijatelji ni uspelo pravočasno odvrniti pogleda. Še psi so sedeli skorajda v vrsti! Imate občutek, da ste indijanec; nekoliko zaradi plezanja po drevju sredi dneva pri svojih letih nekoliko pa zaradi barve kože, ki ste jo dobili, ko ste opazili opazovalce, ki jih prej ni bilo nikjer ali pa jih niste opazili...

Če se žogate s psom, je dobro imeti v rokah dežnik. Ne zaradi dežja. Če vam žogica odleti na dvorišče, je kaj čudno, če plezate čez plot, pes pa noče ponjo pod ograjo. Z dežnikom jo približate, roko boste že stegnili pod ograjo. Če vam ne uspe, je še zmeraj kje v bližini čistilka. Le denarnico imejte zmeraj s seboj, ker je zmeraj dobro, če ji lahko uslugo povrnete z nakupom kave. Veseli bosta obe: psička zaradi vrnjene izgubljene žoge, čistilka pa zaradi kave. Je pač strošek, če imate psa. Pa saj to že veste.

Včasih se zna zgoditi, da vam štirinožni prijatelj odnese frizbi v vodo. Če je dovolj deroča, gre z njim tudi pes... Kot dober lastnik brez pomisleka skočite v vodo in izvlečete oba. Če niste čisto mokri od skoka za psom, boste še malo bolj mokri, ko se cucek otrese zraven vas. Iz čiste ljubezni se otrese v vaši bližini. Če se ne bi, bi ga imeli sigurno za nehvaležnega, kar pa noče, a ne.

Ko peljete prijatelja na sprehod, sploh, če je tako vreme, kot letos, ko april traja tri mesece, je dobro, da na sebi nimate oblačil, ki so vam ljuba. Pes bo zaradi čistega navdušenja zanesljivo dal petko in nekoliko sfalil roko ter porisal oblačilo. Že res, da imate unikat, po mestu pa vseeno ni najbolj lepo hoditi s sveže prepleskanimi oblačili.

So vam stvari znane? Potem ste sigurno pasjeljubec. Če vam niso, si psa kdaj omislite. Vam povem, da vam ne bo žal, dolgčas pa vam tudi ne bo.

Še pasji pozdrav in lepo se imejte.

 

 

 

REPLY:

 

  


 

 

SestraVpetkah.si
is mobile friendly
 

2015 © iWeb   I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers