MOJE NOGE BOSE

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Ste že letos hodili bosi? Ste sploh kdaj hodili bosi po mestu? Tisto na morju ne šteje, mimogrede. Najlažje se človek odloči za bosonogost v izrednih razmerah, recimo, ko se ti strga sandal. Ker sem po obuvalih stonoga, ki se od obutve težko loči, se mi kaj podobnega zgodi, hmmm, recimo, enkrat letno. Recimo danes. 

V današnjih časih morda res zgleda, da človek nima kaj obuti, je pa definitivno bolj gležnjevarno, če sezuješ poleg poškodovane ene še drugo nepoškodovano obutev, kot da racaš, če si v sandalčkih, še huje pa, da si zlomiš nogo, če nosiš natikače z visoko peto in te doleti nevihta. Torej bosonoga dama s sandalčki v rokah in marelo. Ne morete si misliti, kako čudovit je občutek, ko lahko tacaš po toplih lužah. Za mimovozeče se mi je gladko piskalo. Morebiti je bil tudi kakšen bos za volanom. Imam pa dovolj lepa stopalca, da mi jih ni potrebno skrivati, če smo že pri tem, sploh, sem pa dovolj stara, da komot grem bosa, če mi to sede.

Če se ti zlomi petka, nekako še gre, krevsaš pač po prstkih. Če se ti, seveda da. Sicer se sezuješ in glumiš klošarko v oblekci. Najlažje je sezuti sandale, če si športno oblečen. Bosonogost se odlično ujema s stilom in sončnimi očali. Občutek svobode, ki ti ga dajejo bose nožice, je neprecenljiv. Neprecenljiv je tudi pogled brezdomcev v tvoja bosa stopalca.

Ko ima človek žulje zaradi razvajenih nožic pozimi, je najlažje z japankami v rokah pospremiti psa na sprehod. Saj je tudi pes vendar bos. Če se ne poškoduje on, se ne bom niti jaz. Z repkom ne migam, imam pa nasmešek na obrazu, če kdo nekoliko začudeno pogleda pod noge. Nimate pojma, kako lahkotno se da gibati brez nečesa, kar te stiska, žuli, omejuje. Vam povem, da še diham z nogami! 

Saj si predstavljate s kakšnimi podplati prihodim domov, ha? Še pes mora počakati s svojimi, ker sta moji dve najprej na vrsti. Skoraj potrebujem odmakanje, sicer pa vsaj ščetko. Ne vem a tako čudno hodim ali pa je res tako svinjski pločnik. Kakorkoli, vredno je poskusiti. Nič ne boli, OK, morda včasih špikne, tako, da je vendarle treba gledati pod noge in ne zreti kam drugam.

In vi, si upate postopati bosi po mestu?

 

REPLY:

 

  


 

 

SestraVpetkah.si
is mobile friendly
 

2015 © iWeb   I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers