MOŠČANSKA KUZLA SE GONI

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Pijem kavo in razmišljam. No, ne ravno, le kavo pa čisto resno pijem.

Ko kupuješ stanovanje, hišo ali pogrinjaš papir, če si brezdomec, navadno res ne razmišljaš o tem, kako boš živel med ljudmi, med katerimi si si omislil bivanje. Navadno si tudi na tesnem z denarjem in ti kakšne malenkosti niti ne padejo na um. Recimo to, da se z naselitvijo v pritličju ne moreš izogniti marsičemu, sploh pa ne poleti, ko imaš odprta okna.

Zanimivo postane, če dodaš pritličju še vogalno stavbo pred križiščem. Ne vem zakaj, verjetno pa ima hiša neko posebno privlačnost, da se pod oknom ustavijo pa čisto vsi, ki si imajo kaj za povedati, se dogovoriti in podobno. Tako zvem, če je vnuček že zajtrkoval in kaj točno je jedel, da se moščanska kuzla spet goni, koliko je kdo zapravil za ne vem ti jaz več za kaj že... Mislim, komot bi zamenjala gospoda Požara, če mi kvačkanje pod oknom ne bi šlo na živce. Mimogrede, voda z vedrom ne pride v poštev, ker bi morala svoj cvetlični vrt odmakniti iz police, da bi zamahnila z vedrom...

O tem, da stanuje v bližini razširjena družina, ki ima hudo rada glasbo, predvsem ponoči, niti ne bi. Človeku ni treba niti v center niti na dvorišče, da bi bil izbran za poslušalca. Vse bi bilo še nekako v redu, če se postelja ne bi odločila, da v ritmu še sama zapleše. In tako pleše. Skoraj do jutra. Če imaš srečo, pleše iz petka na soboto, če ne, si ga najebal, ker je noč dolga, živci pa čedalje slabši. Pa niti porniča jim ne moreš spustiti v kontro, ker ga itak ne bi slišali!

Imam občutek, da bi morala spati kot ubita, da bi preslišala vse dogajanje zunaj. Eni poskrbijo, da ti ni dolgčas zvečer, drugi morijo ponoči, tretji so pa jutranji petelini, ki te zbudijo tudi takrat, ko ti nočeš. In zakaj, lepo vas prosim, bi človek še zapravljal za budilko?! Itak pol noči prevedriš, zjutraj gladiš pa podočnjake medtem, ko srkaš prvo jutranjo kavo. In, ko si omisliš sredi tedna dopust, je nujno pokositi tisti grmiček trave. S koreninami vred, če mene vprašate glede na dolgotrajnost košnje. 

Za nameček si ravno v liniji, ki vodi do helioporta, tako, da si v najkrajšem možnem času obveščen o uporabi helikopterja v interventne namene. Če dodaš še reševalno in policijsko postajo, dobiš tudi popolno prometno obvestilo o stanju na bližnjih cestah. Vam rečem, da bi mi bil Požar fouš, če bi vedel vse podrobnosti. 

Pa vi, kako pa vi pijete prvo jutranjo kavo?

 

 

 

REPLY:

 

  


 

 

SestraVpetkah.si
is mobile friendly
 

2015 © iWeb   I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers