KO KUŽA POSTANE PES

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Pozna se, da je zunaj mrzlo in s tem je več časa za bloganje. Kljub mrazu je pa potrebno okusiti zunanje temperature, če deliš življenje s hišnim prijateljem, ki se mu reče kuža.

Kuža je tista kosmata hišna žival, ki ji sicer ne rečeš pes, ker se tako grdo sliši. No, včasih te kosmatinec tudi razkuri. Recimo takrat, ko se ti med sprehodom veselo odišavi z kakšnim izrebkom. Takrat se ljubka beseda kuža spremeni v pes. Če te dovolj razkuri in bi moral psa ne zgolj oprati, temveč vklopiti še predpranje in namakanje, lahko nastane tudi cucek. Sploh, če ti po dejanju smrad ne gre iz rok kljub vsem toaletnim pripomočkom.

Včasih je pesjanerju zgolj dolgčas in ti med odsotnostjo prebrska koš za odpadke in posvinja kuhinjo. Večinoma najde uporabna hranila, recimo kruh. Drobtin mrcina seveda ne pospravi za sabo! 

Loti se pravzaprav vsega, do česar pride. Ne zgolj z lastno višino. Plezalne sposobnosti so pri cucku tako osebnostno razvite, jih pa skriva, ko je v vidnem polju lastnice. Le kako bi si drugače človek razložil, kako malemu kužku uspe priti do hrane na sredini mize? Ali pa prilesti na štedilnik. Zgleda, da bo treba hrano, ki ne gre v hladilnik, odlagati na hladilno zamrzovalno omaro. Upam, da zverjascu ne bo uspelo prilesti do tja.

Če se nočeš igrati, pokaži, ker povedati ne znaš, a ne. Ni ti treba nositi žogice v odtočno cev in počakati, da se odkotali navzdol. Ni ti treba odnesti frizbija v vodo in nedolžno gledati, ko ga reka odnaša. Prav tako ti ni treba zgristi škornjev, ker se ti ne ljubi iti ven. Ni ti treba... vam rečem, da je ta pes nepoboljšljiv. 

In tako nastane iz kužka pes. Za pol ure, ker potem na dogodek pozabiva obe.

Ja, moraš jih imeti rad, pa čeprav te včasih razkurijo.

REPLY:

 

  


 

 

SestraVpetkah.si
is mobile friendly
 

2015 © iWeb   I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers