KAJ BI TI DELAL?!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Torej, če mi nekdo omeni zdravnika, me ni strah, če mi omeni pa zobozdravnika, se naježim od las pa do najmanjše kocine na mezincu. Za lažje razumevanje si predstavljate ježevca.

Saj sem zmeraj pridno hodila k zobozdravniku, lušno mi pa ni bilo nikoli. Pustite tiste nasvete, da je treba zobarja prijeti za, khmmm khmmm recimo prašnike, češ, če bo bolelo mene, naj še njega. To ni za vsakdanjo rabo. 

Tudi ona pesem, ki govori o tem, da je tako dolgo hodil k zobozdravnici, da mu je izpulila zadnji zob, ne.

Najbolj pravzaprav pomaga, če držite naslonjalo. Izpuliti ga ni potrebno.

Ko mi nekdo omeni zobarja, se spomnim Čukov in tiste pesmi: "Jutri mam zobarja, mama, boš z mano šla?" Čeprav, priznam, mi Čuki ravno ne sedejo v uho.

Torej, dragi moji, zobar je tiste vrste človek, ki ne samo puli in plombira, pač pa vrta, brusi, nadgrajuje, okoli glave ti kroži z vsemi mogočimi inštrumenti, pleše z iglo itn. Pa dobro te osvetli. Komot bi si populil vse dlake, če bi se nanje spomnil. KGB zasliševanja pa to.

Ljudje dragi, jaz vam rečem, da še gradbinci, vodovodarji, kleparji, kiparji in argeologi ne premorejo toliko orodja, s katerim poplesava moja zobozdravnica! Ona meni vidi sinus skozi zob! Saj ne, da čutim, ko kleše zobovje, malo podkuri dlesen in me ozemlji, da me ne bi štrom ubil, če me že vsa dleta niso fentala. Meni se oči širijo že, ko vidim vso to mašonerijo, ki mi jo bo tlačila v usta! Ima pa lepe oči. Vem, ker sem jih pet ur gledala. V kosu. In preživela. Dragi moji, zobje so v glavi, ni to rit! 

Torej, rečem vam, da pol reči, ki jih je uporabila, niti poznam ne. Če mi kdo omeni, kaj bi mi delal, ga komot peljem s sabo k zobozdravnici, pa da vidi, kaj bi šele ona njemu delala! Za tri četrt posegov niti vem ne, kaj pomenijo, o materialih, ki so boljši ali slabši, pa nima niti smisla, da debatirava, ker se mi sanja ne, kaj ima v mislih. Ji pa zaupam, to pa. Če ji ne bi, niti v sanjah ne bi maula odprla, da kot arheolog išče ostanke nekega pozabljenega zobovja.

In, če vam izdam, kako sem se počutila po nekajurnem tretmanu, naj vam izdam, da sem hotela prisesti k neznancu samo zato, ker je imel podoben avto, kot hči. Sam sem se opravičila za pomoto in mu mimogrede pokazala še dve škrbinci. 

Doma sem šla pa protestno spat! 
 

REPLY:

 

  


 

 

SestraVpetkah.si
is mobile friendly
 

2015 © iWeb   I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers