IN OKUS OSTANE ISTI

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Ameriške limonade mi gredo na najbolj skriti živec, španskih ne maram, bom vas pa tokrat osrečila s kratko slovensko verzijo neverending love story. Se še spomnite svoje prve zaljubljenosti? Se še spomnite tistih metuljčkov v trebuhu in tistih medlih nog, ko ste zagledali osebo, ki vam je znala ogreti srce zgolj s svojo navzočnostjo? Se spomnite hrepenenja po nekom, ki vam je zlezel pod kožo?

No, pa da nadaljujem. Takrat se je vse skupaj končalo pri pogledih, niti ne dotikih, ker je izbranec začel hoditi s sošolko, kar v prevodu pomeni "Tace proč!" Seveda je zmeraj nekaj tlelo, vendar ostalo dobro prikrito vsa leta nadaljnega šolanja in še potem in to iz obeh strani. Prijateljstvo z dodano vrednostjo, bi poimenovala to. Neskončni pogovori, ista valovna dolžina skratka. Samo to in nič drugega. Ali pa tako veliko.

Minejo leta, kaj leta, desetletja so vmes, imaš otroke, izgubiš stike in pozabiš na vse skupaj. In potem se zgodi klic na mobilca. Ja, vmes so se zgodili mobilci. Kdo bi rekel, ha? Po prvem šoku, ti uspe celo spregovoriti. Pustimo jecljanje, ki sodi zraven in pustimo mehka kolena. Na srečo ni zmeraj ob pogovoru vklopljena tudi slika. Na srečo ali pa na žalost.

Če si navajen pomagati, se osredotočiš na to, nekje zadaj te spremlja pa tudi povečan utrip. Recimo temu utrip. In po večih telefonskih pogovorih se zgodi tudi kava. Ne vem, če se vam svita, kako naelektreno zna biti ozračje, ko med čisto običajnim pogovorom osebo, ki ti je bila pred toliko in toliko leti všeč, požiraš z očmi. Klepetaš, se smeješ čisto običajnim rečem in z očmi požiraš osebo. Pravzaprav se požirata oba, le priznati si noben ne upa prvi.

Zanimivo, kako lahko nekateri ljudje ostanejo isto zanimivi, čeprav vmes minejo desetletja. Vsakdanji pogovor se mimogrede razvleče do poznih ur, ko ti predlaga ogled svojega podjetja. Itak, da privoliš. Vam povem, da se da seksati tudi z očmi. Še vedno so tace stran, še vedno klepeteš o čisto vsakdanjih rečeh, čeprav si umišljaš take in drugačne scene. No, take, da te zmotijo varnostniki sigurno ne, pa se zgodi ravno to! Pa še nič prepovedanega nisi počel.Itak, da se začneš smejati in čarobni trenutek izgine. Simpl, a? Samo hladen tuš potrebuješ včasih.

Hecno, kako si zapomniš prvo ljubezen, skoraj neverjetno pa je, da okus imaš pa še zmeraj isti! Ob pisanju sem se pomnila bolnika, ki je med zdravljenjem srečal hudo privlačno gospo. Med pogovorom je ugotovil, da gre pravzaprav za njegovo prvo ženo, ki jo je zopet zagledal po štiridesetih letih! Ločila ju je služba, ker je delal v tujini. Zaživela sta skupaj, zdaj, ko sta oba upokojena. Moj komentar je bil:"Gospod, ampak, okus imate pa še zmeraj isti." 

Pa vi, kdaj so se vam nazadnje zatresla kolena in kdaj ste nazadnje začutili metuljčke v trebuhu in ne v kosteh, ha?

REPLY:

 

  


 

 

SestraVpetkah.si
is mobile friendly
 

2015 © iWeb   I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers