GOSPOD, PITONA NA MIZO!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Današnjemu blogu je botroval včerajšnji pogovor s sodelavko. Čisto nedolžen pogovor, se pa zdravnica ni mogla nehati smejati, ko sva primerjali poklic veterinarja in zdravnika. Tisti, ki me poznate, ali pa tisti, ki zgolj spremljate blog, verjetno že veste, da, ko človek sprosti domišlijo, se zgodi, da bolijo vse mišice. Zgolj zaradi smejanja.

Tisti, ki imate doma hišne ljubljence, veste, da vas zaposleni v veterinarski ambulanti zmeraj povprašajo po imenu vašega ljubljenca. Tisti, ki ga nimate, verjetno predvidevate, zakaj. Si predstavljate, da bi rekli človeku naj da svojega pitona na mizo, da ga pregledajo? Ali pa prosili gospo, naj položi svojo muco na pregledovalno mizo? "Gospod, z vašim petelinom pa ni vse v redu."

Če imate doma živalco, se nanjo navežete. Le ta se včasih poškoduje ali pa zboli. V danem trenutku se posvečate njej, živali namreč, in ne razmišljate o dvoumnosti izrečenih povedi. Se pa nanje spomnite pozneje. Sploh, ko pride na kontrolni pregled k zdravniku veterinar. Ne morem si pomagati, a zmeraj se smejem, ko se pogovarjam s kakšnim zdravnikovim kolegom veterinarjem. Ne le, da imajo na voljo manj diagnostičnih metod, tudi "bolnik" jim ničesar ne pove in morajo vse ugotoviti zgolj s pregledom in anamnezo. In kdo je zdaj Jack, ha?!

Živali imajo iste bolezenske simptome, kot mi in isto jih je potrebno zdraviti, če si le ne omisliš prestižnega momenta, da imaš tudi ti žival, ko je bolna, jo pa gladko ignoriraš, ker ti je škoda denarja zanjo, ki si ga itak zmetal veliko, ko si si omislil nakup.

Tudi živali zbolijo za depresijo. In, če je to ptič, si puli perje. Zdravljenje je podobno, le da je ptič na antidepresivih v kapljicah. Ne, zaskrbljenemu lastniku ne bodo pomagale! Morda le, če bo spil celo stekleničko.

Ko govoriš z nekom, ki doma nikoli ni imel nobene živalice, se zgodi, da ga podučiš, da ribic pač  ne mečemo v stranišče, ko otroci spijo, temveč jim priskrbimo nekoga, ki jih bo hranil, medtem, ko nas ni. Niti ne mečemo hrčkov v koš za smeti, potem, ko preminejo. No, ko bo imel doma otroke z živalicami, jim bo itak moral uprizoriti pravi pogreb, ko bodo guznile. Pa da ga slišim potem.

Vam je jasno, zakaj veterinarske storitve niso poceni? Veterinarji morajo vseeno kaj pogruntati sami in se ne morejo zmeraj zanašati na napredno tehnologijo in moderno medikamentozno zdravljenje. Ne, saj jih ne zagovarjam, le primerjam jih z zdravstvom.

Pa, ja, sem že tiho.

 

 

REPLY:

 

  


 

 

SestraVpetkah.si
is mobile friendly
 

2015 © iWeb   I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers