GNEČA V KOPALNICI

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Če imate majhne otroke, veste, kako je, ko greste na stranišče in vas mulc spremlja vsepovsod, tudi v kopalnici. Niti na stranišču med opravljanjem fizioloških potreb niste rešeni njegove prisotnosti. Potem se pa tega nekoliko odvadite. Že res, da se smrkavcu zmeraj mudi v kopalnico, ko je nekdo že notri, se ga pa vsaj da uspešno znebiti verbalno.

Ne vem, kako je z mački, vem pa, da je moj pes raziskovalec. Tudi kopalnice. Seveda le, ko je kdo notri. Če imaš kopalnico in greš vanjo zgolj preoblečt hlače, navadno ne zapiraš vrat, temveč jih zgolj pripreš. In potem se začno samodejno odpirati. Ko se je zgodilo prvič, sem skoraj doživela infarkt, ker sem bila vendar sama, no, s psom, doma. Z izbuljenimi očmi, povišanim tlakom in ravno pred oglušujočim krikom, sem zagledala smrček. Tisti znani smrček. Kar oddahnila sem si, ko se je za njim pojavilo še nekaj kosmatega. Saj veste, najprej nos, potem uhlji, pa oči, tace, telešček in mahedravi repek. Verjetno se je psu zdelo, da ne bom zmogla sama in je prihitel na pomoč. Ali pa sem bila predolgo v kopalnici in je menil, da že predolgo čaka.

Zdaj sem navajena. Ko me oplazijo vrata po kolenih, pride pes preverit, če nisem padla v školjko. Nekam začudeno gleda in si verjetno umišlja, kako bi se dalo to opravo uporabiti takrat, ko dežuje. Res bi se lahko že naučil, ne da obe nadleguje z prebiranjem rumenih novic medtem, ko dežuje.

Ko se grem tuširat, navadno zaprem vrata. Bom pa resnično preverila, kakšna bo reakcija in če se bodo vrata samodejno odpirala. Upam, da ne bo sedela pred vrati kabine in čakala, da se izkrcam. Obljubim, da ne bom zavpila in obljubim, da bom poslikala psa, če se mi bo utaboril v kopalnici. Morebiti mu lahko še repek zmasiram, mu nalakiram nohtke in polakiram dlako. Pa vrtnico bi mu lahko umestila med ušeska. 

Da ne boste mislili, da je z domačim ptičem drugače. Če ga nimate v kletki, kaj hitro najde pot tudi v kopalnico. Potem ugotovi, da so tiste tople poličke na steni narejene izključno zanj in vas je pripravljen počakati tudi medtem, ko se tuširate. Če je prave volje, vas ne izpusti niti pod tušem! Frdamani ptič noče z glave niti, ko škropi voda in nastavlja še perutničke. Kakopak si prebira perje z repa medtem, ko vam čepi na glavi! Vam povem, da ga samo še šamponirala nisem, ker kopal se je zelo rad, sploh, če ni bil pod tušem osamljen. Zgleda, da se je naučil, da voda ne grize med pranjem solate in je nadgradil znanje pod tušem.

Na srečo doma nimam kače, ker se bojim, da bi se tudi ta plazilec prišel stisnit pod tuš. Vsake toliko časa sicer najdem kakega pajka in z ubranim povišanim glasom presenetim sosede. Ni preveč pogosto, da se ne bi razvadili, je pa ravno dovolj pogosto, da jih zmeraj znam presenetiti. Priznam, vse, kar ima več kot štiri noge, je moteči element v kopalnici, če že moram trpeti z dvo in štirinožci.

Pa vi? Ste vi uspeli obdržati primat v kopalnici?

 

REPLY:

 

  


 

 

SestraVpetkah.si
is mobile friendly
 

2015 © iWeb   I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers