FIŽOL ZA KOSILO

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Ljubezen je hecna stvar. Pravijo, da pravzaprav posvojiš odraslega človeka s katerim starši več ne morejo hendlati, tebi je pa zanimiv. Nekaj bo na tem, ker se je treba prilagajati. Najprej to počneš iz ljubezni, potem se pa že navadi. Tisti drugi, ti se sprijazniš.

Ko si mlad, se komot prilagajaš, ko pa osvojiš svoje navade, je to mnogo težje. Le zakaj bi si človek domov pripeljal smrčača, zaradi katerega ne moreš zaspati, naspiš se pa edino takrat, če vzameš vzglavnik in odejo ter se preseliš v dnevno? Da ti odpre pokrovček, katerega sam ne zmoreš? Ali zato, da dvigne noge medtem, ko sesaš? 

Zakaj bi si omislila nekoga, ki si sezuva in zapušča vsepovsod po fletu smrdljive rožice, ko pride domov, rabiš pa kljukico za nos, ker je nekaj tam spodaj crknilo ali pa vsaj začelo gniti? Obutev je pa itak najbolje, da sežgeš, če nočeš, da ti pocrkajo vse lončnice.

Ali pa, da se po kosilu vleže na kavč in zaspi medtem, ko se ti pretepaš s posodo?

Torej, ljubezen je, če skupaj obedujeta fižol, zvečer pa glasno izmenjata mnenji, medtem, ko imata solze v očeh in zračita stanovanje. No, samo tega ne dosežeš čez noč pa še dober želodec moraš imeti.

Le zakaj bi si človek omislil nekoga, ki ti para živce? Da ti na stara leta zamenja plenico, ker si je sam ne moreš ali da ti s svojo splahne še tvojo protezo, da ne vstajaš po nepotrebnem?

Pa ne, niso samo moški problem, da se ne bomo napačno razumeli. Recimo, gledaš prenos tekme, ona pa mirno prižge centrifugo in opleta s sesalcem ravno takrat, ko nasprotniki napadajo gol. Ti krožiš z vratom kot kamela, ki se duši, ona te pa po tem, ko gola itak ne vidiš, vpraša v čem je problem.

Lahko pa gledaš film, padeš vanj, ona pa ne neha žlobudrati, vmes se še privije k tebi, tebi pa že itak vroče?! 

Omenim lahko še tistih pet minut, ki se sprevržejo v pol ure, ko je treba kam iti. Pa vse tiste štacune, pred katerimi je treba vedriti medtem, ko prevrača vso trgovino delček po delček.
Priznam, lepo je imeti nekoga, s katerim lahko izmenjaš poleg tekočin še misli, mnogo težje se je odreči pa svojim navadam, sploh, če so te rasle s tabo. 

Če se mi je zdelo čudno, da je imela teta svojo sobo, ko sem bila otrok, se mi zdi to genialna ideja zdaj. Pusti me, da se naspim, potem se lahko pa prilagajam! 

Pa ne jejte fižola za kosilo, da se vam ne bodo solzile oči zvečer! 
 

REPLY:

 

  


 

 

SestraVpetkah.si
is mobile friendly
 

2015 © iWeb   I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers