DOST˙ PARFUMIRANJA!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Saj vsi vemo, da si postaneta pes in lastnik sčasoma podobna. No, glede na to, da sobivata, se sčasoma navadita eden na drugega. Razen tega, da sva z mojo kosmatinko obe štorasti, imava tudi kar nekaj podobnih nagnjenj.

Obe imava radi parfume. Že res, da jaz one iz drogerije, mula kosmata pa prisega na one eko natur. Sploh je vesela, če najde kakega žmohtnega ravno še malo toplega. Ne uporablja kapljične doze, temveč se vrže nanj predno pošteni človek sploh zmore odreagirati. In to v polno embalažo! Navadno se odišavi po celi lopatici, izbira strani je prepuščena naključju. Razumem odnos do dišave, vendar je navadno pospremljena še z nagravžnim barvnim odtenkom. Ker nisem ravno prepričana v navdušenje mimoidočih nad tako odišavljenim cuckom, se je navadno lotim najprej z robcem in to kar na licu mesta. Če že smrdi, naj vsaj ne razkazuje barvnih odtenkov. Morebiti kdo le ne bo dojel od kje prihaja vonj, ki ga navadno zaznamo v bližini greznic.

Do najbližje tekoče vode gre, ni pa navdušena nad spreminjanjem parfuma v toaletno vodo. Se mi je že zgodilo, da je bila najbližja tekoča voda v sekretu na železniški postaji. Kar predstavljajte si mokrega cucka v lijaku in lastnico z škripajočimi zobmi. Na srečo ni bilo nikogar v bližini, ker bi me morda kdo imel za mučiteljico, pa sem le redčila parfum. Na psu.

Navadno najde dolgotrajajoče vonjave. Ker pač živim v stanovanju mi le to ne more dišati po pasjem parfumu, pa če je njej všeč ali pa ne! V sekretu pač ne spimo. Niti ne grem jest tja. Torej... kopalnica. Če ni njenega šampona, je za prvo pomoč kar humani. Z nekaj kapljicami balzama. Saj imava itak obe grivo. Ni hudič, da če ne izpadejo lasje meni, da bi njej. Ribaš, drgneš, ravno toliko, da ne vliješ še razredčila na mrcino, jo posušiš in... smrdi naprej! Ne vem, kje jih najde, navadno pa eno ribanje ni dovolj. Za kazen mora spati na tleh. Sploh je pa užaljena, ker sem ji izprala čudovito izbrano dišavo. Prava ženska, vam povem. 

Ko naslednji dan ponoviva vajo vsaj še dvakrat, se mi zdi, da bo nekaj časa mir. Mhm, pa ja. Mrcina najde nov parfum na čisto drugi lokaciji! Bemu mast! Oči mi hočejo izpasti ona pa, kot, da je vesela, da mi je dala vetra! Vam povem, da bi jo v tistem trenutku dala najbližjemu, ki jo bi hotel. Pa sto evrov zraven.

In potem te pogleda s tistimi rjavimi očmi, ki bi odtalile še led...

REPLY:

 

  


 

 

SestraVpetkah.si
is mobile friendly
 

2015 © iWeb   I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers