BREZ ZVEZ IN POZNANSTEV

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Pa dajmo danes malo o zdravstvu. Malo drugače o zdravstvu. Ljudje se večinoma pritožujejo že čez čakanje v čakalnicah, osebno sem pa zmeraj, za moj okus, prekmalu na vrsti. Ne zato, ker bi me sestra poznala, še manj mi piše pa na čelu, kje delam. Iz čisto preprostega razloga: ni mi potrebno delati na drugi strani vrat, poleg tega lahko pa v miru, če me ne zmoti sestra, tvitam.

Ob zadnjem takem obisku me je začela boleti rit. Ne zaradi čakanja, temveč zaradi pretrdih stolov v čakalnici. Pa niti tvitniti nisem imela časa, da vedrim na drugi strani vrat. Sicer pa, saj pravijo, da je na zdravje potrebno počakati. Odtod čakalne vrste. Do takrat, ko boste potrebovali specialista, boste ali zdravi ali boste potrebovali pa ekipo, da vas pokrpa.

Redko grem k osebni zdravnici in čisto zmeraj se, reva, prestraši, da je kaj narobe z mano. No, razen nekaj več gub in sivih las od zadnjega obiska, na srečo ne. Sicer pa uspešno preprečujem čakalne vrste kar sama. S sabo. Da mi ni potrebno čakati in/ali plačevati.

Torej, vsake toliko časa obujem obutev z nizkimi petami in se povzpnem na vrh predavalnice. Če mi uspe vrhunski padec, se ustavim nekje sredi stopnišča. Če uspe tako, kot mora, kameleonsko spremenim barve in hkrati testiram empatičnost pri soudeležencih predavanja ter njihovo usposobljenost za pomoč pri naravnih nesrečah h katerim se uvrščam tudi sama.

Po padcu je potrebno preveriti, če človek lahko premika ude. P.S.:Kolne lahko za vogalom, ko mu uspe prikrevsati tja. Voila! Če nisi polomljen, prihraniš petdeset evrov zaradi tega, ker ne rabiš na denzitometrijo zaradi testiranja na osteoporozo. Ne komplicirajte mi sedaj z obliži, ker to je pa res najmanjši strošek! In nikar ne jemljite obvezilnega materiala iz torbice za prvo pomoč, ker vas bo prišlo dražje!

Evo! Če nimate zvez in poznanstev, smo pa kulturni ljudje, ki se zgolj rokujemo in nimamo bližnjih kontaktov z različnimi deli obraza, sploh pa ne s čeljustmi, je najbolj preprosto, če se vsake toliko časa konkretno spotaknemo in preverimo trdoto podlage in umeščenost zobovja v čeljust. Ni nervoze pred pregledom pa tudi brnenje v čakalnici odpade. Če so vsi zobje na svojem mestu, pomeni, da parodontoze nimate. Če se ne mečete radi ravno po tleh, komot zaposlite oči z mobilci. Kandelaber se bo tam našel čisto slučajno in namesto zobozdravnika preveril bolezni zobovja in dlesni..

Ko ste zaposleni v kuhinji, komot poleg klobas, zelja in dobrot po vašem okusu, zarežete še v prst. V tem blogu vas ne bi poučevala o razkuževanju in prvi pomoči. Če ste zdravi, vam tisti košček mesa zaraste v tednu dni. Simpl. Zdravi ste, kot riba v vodi in zdravnika ne potrebujete!

Če preživite brez težav in brez tega, da bi vam padle spodnjice na tla ob nenadnem zvoku sirene za ritjo, tudi težav s srcem nimate. Evo, pa ne potrebujete kardiologa! A ni to fajn? Še petdeset let boste tlačili zemljo in pametovali.

Če ste zdravi, lahko preverite tudi ob darovanju krvi. Če vam jo vzamejo, pomeni, da ste živi in vsaj še nekaj časa boste. Najhitreje preverijo, če se niste okužili z nalezljivimi in spolnimi boleznimi. Vse gratis in takoj. 

Vsekakor se, če niste štor, po rojstvu kot jaz, o metodah raje posvetujte z zdravnikom. Preprosto in učinkovito pa preverite svoje zdravje tudi na letališčih. Zaenkrat je enkrat letno tak pregled dovolj. Ugotovijo, če imate kakšno kovino, na katero ste pozabili, zastonj opravijo rektoskopijo, po potrebi še koloskopijo, preverijo zobovje, hiter ginekološki pregled in še kaj. Po potrebi vam slikajo še pljuča. Učinkovito in zastonj, le karto za let potrebujete.

In vi se pritožujete čez vrste?! Dajte, no, malo več inovativnosti bi pa že pričakovala od vas. In ne pozabite, rešitve iščemo, ker probleme že imamo.

Pa prijeten večer še naprej. O poskusu samomora se pa vseeno raje posvetujte z zdravnikom!

 

REPLY:

 

  


 

 

SestraVpetkah.si
is mobile friendly
 

2015 © iWeb   I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers