BERG, DOKTOR BERG

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Ljudje imamo različne idole. Eni so navdušeni nad pevci, drugi nad smučarji, tretji se topijo ob igralcih pa kronanih beticah... Hecno, tudi pred politiki se topimo. No, eni bolj, drugi manj. Ljudje pač imamo radi igre, če smo že pri kruhu rahlo omejeni. Pa dogaja se nekaj, medtem, ko zdolgočaseno preživljamo dneve.

Torej, v Ljubljano bo prišel znani doktor iz avstrijske nanizanke. Lepo vreme, pomlad v zraku in množica pričakujočih. Če združiš z Merkatorjevimi dvojnimi pikami, je domet popoln. Prijetno s koristnim, torej. 

Vse lepo in prav, kar se tiče navdušenk nad šarmantnim in prijaznim igralcem, čeprav mi ni čisto jasna ideja o štrikanih štumfih pa domačem kruhu. Če je model prišel pozdravit navdušene gledalce priljubljenega malo pocukranega serijala, mi vseeno ne gre v betico, da bi bil lačen in bos. Sploh pa si ne predstavljam, da bi kolovratil okoli v zelenih štrikanih štumfih. Če igra zdravnika v planinah, še ne pomeni, da je tudi jager. Sploh pa po mestu verjetno ne kolovrati v gojzerjih. 

Kaj bo s kruhom, mi tudi ni najbolj jasno, ker lačnega verjetno ne bodo pustili, če so ga že povabili. Ker kruh ne ostane dolgo svež, si predstavljam, da bi moral biti na nekoga hudo jezen, da bi mu ga vrgel v glavo. No, pa ne deluje mi tako. 

Tisto o teti, ki naj bi s sabo prinesla izvide, se mi zdi pa neka pernata žival, ki mislim, da se ji reče raca. Ne morem si namreč zamisliti, da bi bil kdo resnično tako ruknjen, da bi posiljeval igralca s svojimi izvidi. Menim torej, da gre za račko ali pa IQ na nivoju tople vode.

Ker pa imamo najbolj slikabolnega precednika, prav ste prebrali, ker sem namenoma tako napisala, je bilo pričakovano, da bo podlegel svoji slabosti in se ji prepustil. Koliko spremlja nanizanko, mi sicer ni znano, dobro je pa obveščen o bolj ali manj slavnih, ko je treba pristaviti piskerček. Glede na potoke sline, pričakujem, da bo dobil kar nekaj glasov volilk, ki obožujejo taistega dohtarja. 

Glede na to, da se ministrica ravno hvali o krajšanju čakalnih vrst, se bojim, da je takisto stavila nanj. Žal se bojim tudi, da je padla stava na nepravega in na neplodna tla. Glede na gnečo okoli tega zdravnika, bi bilo morda za pričakovati vsaj ta dva dni manjše obleganje čakalnic in posledično skrajševanje čakalne vrste. Morda je pa ministrica mislila ravno to...

Kakorkoli že, ljudje potrebujemo nekaj, kar nas odvrne od vsakodnevnih skrbi in težav. Če je to doktor Berg, naj bo pa on. Vsakemu svoje, bi rekla. 

Pa mejte se fajn, z zdravnikom ali brez njega!

REPLY:

 

  


 

 

SestraVpetkah.si
is mobile friendly
 

2015 © iWeb   I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers