ČISTOKRVNI MOŠČANSKI VSEJED

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Pravijo, da si psi in lastniki z leti postanejo podobni. Že res, se pa ne strinjam popolnoma. Predstavljate si, da vas srečam in preverim spredaj, če ste dobro rignili in zadaj, kdaj in kako ste nazadnje prdnili. Predstavljajte si, da snifam bele črte na prehodu za pešce, oblizujem pločnik in ovohavam kante. Nerada se dišavim z vonjavami iz smetnjakov, sploh pa nimam nobene želje po crkovini. Ne, definitivno si z mojo prijateljico nisva podobni! Niti pol toliko kosmata nisem in niti dve tretjini tak lopov kot ona, ko gre za hrano! Pa na povodec se ne dam.

Veste, zakaj se psi ovohavajo zadaj? Pa ne mi o uradni verziji, ker ne drži. Zadaj se psi ovohavajo izključno in samo zato, da preverijo uspešnost sovrstnika pri kraji hrane! Priznam, včasih tudi meni zadišijo kakšni njeni briketi, jih ji pa ne sunem iz posodice, tako, kot ona meni iz krožnika! 

Saj jo učim, da vse, kar se zunaj premika, ni hrana in da vse kar je na tleh, mora ostati tam, pa me nekako ni voljna poslušati. Vam povem, da bi še crknjenega goloba snedla, če bi bil brez perja. Kaj goloba, pojedla bi še mene, če ne bi bila taka grinta, ki je dovolj koščena, da si po dobrem obroku popuca zobe! Tudi robce je treba preveriti. Nikoli ne veš, kako užitno vsebino skrivajo v notranjosti. Čisto neučlljiv je ta pes, vam povem. Ste že videli psa, ki žveči? Morali bi videti mojo, če bi ji dopustila, da spraska žvečilko iz tal! Samo še balončkov ne zna narediti, mrha!

Dobro, da so zabojniki nekoliko višje od pasje mrcine ali pa vsaj dvignjeni, ker bi se sicer uspešno spopadla z notranjostjo. Ne upam si predstavljati, kaj bi me čakalo, če bi ščetinar dobil prosti izhod. Verjetno prazni kontejnerji, pes pa lepo zaobljen. Reciklaža ji, zgleda, leži in prav uspešno se izpolnjuje v tej smeri. Če slučajno ne gre več vanjo, bo uspešno izpraznila vsebino skozi usta in nadaljevala začeto delo. Natančno se loti zadeve in dokler ne dokonča, se ne bi premaknila. Če... bi ji pustila. 

Čistokrvni moščanski vsejed je ta moja sostanovalka. Verjetno je snifer po mami, volčjo lakoto ima pa po očetu, da bi jo grom! Vam povem, da spim z enim očesom odprtim, ker nikoli ne vem, kateri prst bi mi lahko umanjkal zjutraj. Za vsak slučaj imam kar obute noge, ker nikoli ne veš, kdaj jo popade pasja lakota. Ne, no, tako hudo ni.

Radi imejte svojo žival, če jo že imate. Polagam vam pa, da je ne pozabite nahraniti, da se ne boste zjutraj zbudili polulani ali z manjkajočim prstom, če vam bo že stegno pustila.

REPLY:

 

  


 

 

SestraVpetkah.si
is mobile friendly
 

2015 © iWeb   I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers